Dorpskerk Schipluiden Dorpskerk Schipluiden

Welkom in de Dorpskerk

Ontdek de Schatten van Schipluiden

Wie vanaf Delft Schipluiden binnenkomt, maakt meteen kennis met de historische Dorpskerk; het oudste gebouw van Schipluiden. Tegenover de kerk stond vroeger het kasteel Keenenburg. De Dorpskerk en de Keenenburg spelen een markante rol in de vaderlandse geschiedenis. Het verhaal gaat dat een geheime gang de beide gebouwen verbond. Het bestaan van deze gang is nooit aangetoond. Maar ook zonder gang is de geschiedenis van kerk en kasteel interessant en spannend genoeg. Ontdek deze Schatten van Schipluiden met een bezoek aan de Dorpskerk, waarin veel voorwerpen en symbolen vroeger tijden doen herleven.

Dorpskerk Schipluiden, Dorpsstraat 3, 2636 CB Schipluiden 
Open voor publiek in juni, juli, augustus op zaterdag van 13.00 – 16.00 uur. Open Monumentendag, 11 en 12 september open van 11.00 - 16.00 uur. De toegang tot de kerk is gratis, een vrije gift wordt op prijs gesteld.

 
Protestante Gemeente Schipluiden

Protestante Gemeente Schipluiden
De Protestantse Gemeente Schipluiden is een actieve kerkgemeenschap, midden in de samenleving van Schipluiden. Ds Erika Dibbets is de vaste predikant en dominee van deze gemeente. De Dorpskerk met de zalen van Het Baken worden elke zondag gebruikt voor diensten en bijeenkomsten van de Protestantse Gemeente van Schipluiden. Naast de zondagsdiensten zijn er tal van activiteiten. Van bijbelstudie tot zorg voor elkaar. Van jeugdsclubs tot koffieochtenden. De gemeenteleden zijn trots op hun historisch kerkgebouw en willen dit graag delen met bezoekers. In de zomermaanden is de kerk op zaterdag open voor publiek. Zie voor meer informatie op deze site. Veel gementeleden en vrijwilligers werken mee aan het onderhoud. Een bijzondere traditie is het poetsen van de koperen kroonluchters voor de Adventstijd. Zie voor meer informatie over de Protestantse Gemeente Schipluiden de website van de gemeente.
 
Colofon Colofon

Colofon

Deze website is samengesteld op basis van bronnen en foto's van de Historische Vereniging Oud-Schipluiden en de Protestantse Gemeente Schipluiden. Tekst en vormgeving: Arti Delflandiae. 
Voor informatie: contact@dorpskerkschipluiden.nl


Websites:
dorpskerkschipluiden.nl
protestantschipluiden.nl
historischeverenigingoud-schipluiden.nl
artidelflandiae.nl